6 huomiota ruokavaliomuutoksen jälkeen; gluteiiniton, (lähes) maidoton, sokeriton

Ruokavaliomuutokseni lähti liikkeelle koko viime talven kestäneestä flunssasta, päälle jääneestä väsymyksestä, lämpöilystä sekä 3 päivän paastosta, jonka aikana olo muuttui energiseksi ja hyväksi – kun en siis syönyt mitään. Lääkäri ei löytänyt mitään erityistä syytä tutkimuksissa, mutta kehotti oudon huomioni vuoksi kokeilemaan joko gluteiinin, maidon ja/tai sokerin jättämistä pois ruokavaliosta. Päätin jättää kerralla kaikki pois, sillä sain vinkin lukea David Perlmutterin kirjan ”Grain Brain” (suomeksi Tuhon siemenet) ja vakuutuin täydellisen ravintomuutoksen tekemisen hyödyllisyydestä (kirjasta tulossa oma postaus). Lopetin myös hiivan käytön sekä vähensin alkoholin käytön lähes nollaan.

6 yllättävää huomiota ravintomuutoksen jälkeen:

  1. Ymmärsin, että vatsan pömpöttäminen ei ole normaali olotila – vatsani ajoittainen pömpötys vähentyi radikaalisti (nyt yhteys vain kuukautiskierron/ilmaa tuottavien ruokien syömisen jälkeen); pahimmillaan vatsani näytti siltä, kuin olisin raskaana!
  2. Tajusin, että minulla oli sokeriaddiktio, sillä saatoin syödä kokonaisen suklaalevyn kerralla vaikka minulla oli jo suorastaan huono olo; aivoni halusivat sokeria vain lisää ja lisää!
  3. Käsitin, että infernaalinen iltapäiväväsymys tai väsymys ylipäätään ruuan syömisen jälkeen ei ole normaali olotila – huomasin energiatasojeni pysyvän koko päivän huomattavan tasaisena aiempaan nähden
  4. Jatkuva napostelun tarve väheni
  5. Ruokavalioni monipuolistui, sillä aloin käyttämään uusia ruoka-aineita korvatakseni esimerkiksi pastan syömisen
  6. Innostuin kokkaamisesta, sillä tajusin seuraavan sanonnan merkityksen: ”eat your food as your medicines otherwise you have to eat medicines as your food”
Photo by Oleg Magni on Pexels.com

Postaus ei ole kaupallinen; en hyödy asian esittelemisestä, mielipiteistä tai linkeistä millään tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s