Kirjavinkki: Grain Brain – miksi vehnä, hiilihydraatit ja sokeri tuhoavat aivosi

ADHD, masennus, epilepsia, diabetes, autoimmuunisairaudet, suolisto-ongelmat, muistisairaudet ja monet muut sairaudet johtuvat neurologi David Perlmutterin mukaan pitkälti ruuasta jota syömme!

Hyvät uutiset ovat, että oireita on mahdollista vähintäänkin lievittää; milläs muulla kuin samalla asialla, eli ruokavaliolla. Aivot ja suolisto ovat yhteydessä ja tämän vuoksi hänen mukaansa kaikkien tulisi välttää esimerkiksi gluteiinia, sokereita ja keinotekoisia makeutusaineita.

Kirja auttaa varmasti muuttamaan ruokavaliota terveellisempään suuntaan – mutta samalla on todettava, että se keskittyy aivojen terveyteen. Kokonaisvaltaisemman hyvinvoinnin vuoksi, suosittelen ehdottomasti tutustumaan myös kirjaan ”How Not to Die” joka perustuu huomattavasti kattavammin tieteellisiin tutkimusviitteisiin (viitteitä 24 sivua versus 133 sivua) lue postaukseni kirjasta tästä). Esimerkiksi aivojen terveyden kannalta voi, kala ja kanamunat näyttävät olevan hyvä asia – mutta kokonaisvaltaisemman terveyden vuoksi eivät. Onneksi aivojen terveyttä voi edistää tavoilla, joka edistää laajemminkin hyvinvointia (esimerkiksi syömällä vihanneksia, yrttejä, pähkinöitä ja siemeniä). Kirjoissa on paljon yhteneväisyyksiä, mutta myös suuria eroavuuksia. Poimimalla molemmista kirjoista yhteneväiset ohjeet, pääset jo pitkälle terveytesi edistämisessä!

Kirja on suomeksi Tuhon siemenet (uudistettu painos: Tuhon viljat) – 1. painoksen kirjan nimen käännös antoikin aivan täysin väärän kuvan kirjan sanomasta!

Gluteeniherkkyyteen yhdistettyjä sairauksia kirjan mukaan (s.78, 79) ovat esimerkiksi: ADHD, ALS, ahdistuneisuus, autismi, masennus, ihottumat, autoimmuunisairaudet, syöpä, jatkuva sairastelu, erilaiset vatsan toiminnan häiriöt, aivosumu, IBS, migreenit, epilepsia, sokeririippuvuus, neurologiset sairaudet (dementia, Alzheimer, skitsofrenia jne) ja esimerkiksi hedelmättömyys.

Kirja antaa todella ajattelemisen aihetta – ehdoton lukusuositus; mutta vain luettavaksi yhdessä muiden, laajemmin terveyttä käsittelevien kirjojen kanssa! Lukemalla vain tämän kirjan, voit joutua ojasta allikkoon. Tämän kirjan lukeminen vaatii oman kriittisen ajattelun (aivojen!) käyttöä!

Lue kirjan arvostelu Goodreads-sivustolta tästä.

Postaus ei ole kaupallinen; en hyödy asian esittelemisestä, mielipiteistä tai linkeistä millään tavalla.

Kuva: Adlibris

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s