Noita on jokainen nainen omassa voimassaan: kirjaesittelyssä ”Witch”

Noita on jokainen nainen omassa voimassaan. Lisa Lister kutsuu sinut kirjassaan unohtamaan tottelevaisen ja kiltin tytön ja päästämään valloilleen koko naiseutesi ja olemaan enemmän kaikkea – ei vähemmän mitään, vaan enemmän kaikkea; olla herkempi, myötätuntoisempi, intohimoisempi, kauniimpi, vahvempi – you name it! Kirjan sanomana on kutsu juhlistaa naiseutta ja löytää sen voima. Noidalla tarkoitettiin viisasta naista ja parantajaa; esimerkiksi naista, joka tiesi yrttien vaikutuksista tai naista, joka osasi auttaa synnytyksessä (siis aikansa lääkäreitä ja kätilöitä!). Noitavainojen aikana tapettiin (lähinnä) naisia, jotka nähtiin uhkana kirkolle sekä lääketieteellisistä oppilaitoksista valmistuneille lääkäreille, koska kirkko ja lääketieteellinen maailma halusivat täyden auktoriteetin, eivätkä halunneet itseoppineiden naisten horjuttavan niiden valtaa. Noitavainot olivat parantajien holokausti.

Kirja on mielenkiintoinen katsaus sanan ”noita” taakse, johon assosioidaan edelleen pelottavia, kiellettyjä ja synkkiä asioita. Kirja on ehdottoman mielenkiintoinen ja se on kirjoitettu hyvin tunteellisesti ja vahvasti. Selkein painopiste on kutsu löytää jokaisen naisen sisällä oleva voima, mutta siinä on myös esimerkiksi tietoa luonnon sykleistä, yrteistä, kuun vaiheista, oraakkelikorteista, eteerisistä öljyistä ja kristalleista. On hyvä huomata, että kirja on provokatiivinen ja se on kirjoitettu naiselta naiselle, naisena voimaantumisen näkökulmasta. Kirja ei ole kiltisti, anteeksipyytävästi tai ”asiallisesti” kirjoitettu – mikä on samalla täysin linjassa kirjan sanoman kanssa!

Minun on myönnettävä, että kirjaan tarttuminen tuntui hieman pelottavalta – jo kirjan kansikin on provokatiivisesti musta. Kirjan luettuani käsitykseni monesta asiasta muuttuivat. Tästä lähin päätän olla rohkeammin minä; enemmän kaikkea. Olla ennen kaikkea rohkeammin nainen!

Tämän kirjan – kuten muidenkin kirjojen, mielipiteiden, näkemysten jne kanssa – muista ottaa oma ajattelusi mukaan: kuuntele, reflektoi ja muodosta sitten oma mielipiteesi. Joskus mukaan tarttuu suuria oivalluksia, toisinaan taas pienempiä. Kuten Dalai Lama sanoo:

”When you talk, you are repeating what you already know.
But if you listen, you may learn something new”

Postaus ei ole kaupallinen; en hyödy asian esittelemisestä, mielipiteistä tai linkeistä millään tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s