Miten pääsin eroon kateudesta: helppo vinkki joka toimii!

Teini-ikäisenä havahduin huomaamaan, kuinka kateellisuus tuntui saavan yliotteen minusta ja täyttävän ajatukseni; vertailin itseäni jatkuvasti muihin ja tunsin aina olevani huonommassa asemassa – olin kateellinen aivan kaikesta mahdollisesta. Aloin voimaan huonommin ja huonommin, kunnes päädyin pisteeseen, jossa tajusin että tämän on yksinkertaisesti loputtava, sillä en kestänyt enää! En voinut muuttaa elämääni, läheisiäni tai itseäni toisenlaiseksi – enkä toisaalta halunnutkaan, joten ainoaksi vaihtoehdokseni jäi muuttaa ajatuksiani!

Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, kieltäydyin antautumasta kateellisuuden tunteille ja pikkuhiljaa huomasin sen tuottavan tulosta. Nyt jo reilun kymmenen vuoden jälkeen, voin sanoa olleeni jo vuosikausia suurimmaksi osaksi vapaa kateellisuuden myrkyllisistä tunteista! Kateellisuudesta eroon pääseminen on mahdollistanut muiden näkemisen ensisijaisesti inspiraationa eikä vertailun perustana – se jos mikä on vapauttavaa ja luo myös uusia mahdollisuuksia!

Oman kokemukseni perusteella kateellisuudesta pääsee eroon:

  • Tunnistamalla ongelman: ne tunteet, olotilat ja ajatukset, joita ei halua kokea
  • Kiinnittämällä huomiota kateellisten ajatusten ilmaantumiseen
  • Päättämällä torjua ne ajattelemalla aivan päinvastoin – esimerkiksi kuinka hienoa on, että joku on onnekas, kaunis tai älykäs – tuntemalla siis kiitollisuutta toisen puolesta!

Helppo harjoitus ajatusten (ja siten tunteiden) kääntämisestä hyvinvointia edistäville urille, on sanoa positiivisia asioita ääneen (toki myös kirjoittaa); yksinkertaisesti siis kehua/antaa palautetta:
”olen onnellinen sun puolesta”,
”näytätpä hyvältä”,
”tämä ruoka maistuu tosi hyvältä”, jne.
(versus ajattelemalla: ”miksi minä en..”)
Lisäksi, sanojesi kohde todennäköisesti ilahtuu ja saatat saada liikkeelle positiivisen ”dominoefektin”, saada siis hyvän kiertämään!

Jonkin ajan kuluttua harjoitteleminen todella tuottaa tulosta, niin helpolta ja naiivilta kuin se kuulostaakin – mutta myös tiede tukee tätä, sillä harjoittelu todella muuttaa aivojen neuroyhteyksiä! 12,5 miljoonaa katselua keränneellä videolla New York Times bestseller -kirjailija Joe Dispenza kertoo mielen kontrolloinnista helposti ymmärrettävällä tavalla ja kertoo, kuinka voit ”aivopestä” itsesi (videolla on myös englanninkielinen tekstitys).

Inspiroivaa, eikö?

Postauksen päättäviksi sanoiksi sopii hyvin seuraava Buddhan sanonta:

Rule your mind or it will rule you

Photo by Josie Stephens on Pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s