Wake up – sinunkin on aika muuttaa maailmaa!

Pitkään ajattelin, että en voi muuttaa maailmaa – vain koska en ole rikas tai julkkis, jolla on tuhansia seuraajia. Kunnes ymmärsin, että se ei ole niin, sillä jokainen meistä muuttaa maailmaa, tajusimme sitä tai emme. Ajattele vaikka pystyyn jonoksi asetettuja dominopalikoita; kaatamalla kumoon yhden, käynnistät ketjureaktion – ja lopulta kumoon kaatuneita on yhden sijaan monta!

Entä jos ongelma on, että ei tiedä miten antaisi oman aktiivisen panoksensa? Etsi ja löydä ne asiat, jotka puhuttelevat sinua ja joita haluat edistää. Jos et tiedä mikä puhuttelee sinua, lähde etsimään kimmoketta, joka sytyttää sisäisen palon! Kokeile ja opettele uusia asioita, tapaa ihmisiä ja keskustele heidän kanssaan, lue, katso dokumentteja, seuraa uutisia – ja kenties yhtäkkiä tiedät, minkä jäljen haluat jättää maailmaan. Kuluttamalla aikaa passivoivien ja triviaalien asioiden parissa se on mahdotonta, sillä ilman etsimistä ei voi myöskään löytää mitään.

Kun lopulta löydät asian, joka puhuttelee sinua, lähde toteuttamaan sitä jollakin tavoin – vaikka niinkin yksinkertaisesti kuin puhumalla siitä muille. Dominoefekti saattaa lähteä liikkeelle; tosin todennäköisesti sinun koskaan tietämättä siitä. Joku voi inspiroitua ajatuksestasi, tehdä asioita sen edistämiseksi tai vähintäänkin kertoa siitä eteenpäin – ja liikkeellepanemasi asia jatkaa matkaansa. Kirjoita mielipidekirjoituksia, blogia, keskustele, perusta yritys, tee asiaan liittyvää työtä tai vapaaehtoistyötä, inspiroi muita, perusta (naisten/miesten)piiri tai muu keskustelukerho, ota yhteyttä poliitikkoihin, julkkiksiin, yritysten edustajiin jne. ja pyydä heitä edistämään asiaa (lobbaa siis!) – tapoja on lukematon määrä.

Älä pelkää epäonnistumista, sillä joskus vasta niiden kautta löydät etsimäsi.
Jos pelkäät toteuttaa visiotasi, etsi rohkeutta ja inspiraatiota muilta ihmisiltä.

Omassa elämässäni olen jo pitkään pyrkinyt toteuttamaan ”laita hyvä kiertämään” filosofiaa auttamalla ihmisiä mahdollisuuksieni mukaan. Olen auttanut työnhaussa, tutustuttanut ihmisiä toisiinsa, tsempannut, kehunut, kertonut vinkkejä.. Odottamatta saavani siitä itse mitään – vain puhtaasta ilosta tehdä oikeita ja hyviä asioita. Blogin kirjoittamisen kautta toivon myös onnistuvani inspiroimaan jotakuta! Olen myös päättänyt promota vegaanisen ja gluteiinittoman ruuan hyödyistä. Lue esimerkiksi tästä (kasvisruoka) ja tästä (lihansyönti) ja tästä (gluteiini) postauksesta, miksi ne ovat edistämisen arvoisia asioita! Olen myös päättänyt saadessani idean tai löytäessäni tietoa, joka palvelisi muitakin, kertoa siitä vaikutusvaltaisemmassa asemassa oleville ihmisille, jotta he voisivat puhua asiasta omalle yleisölleen (tähän mennessä 2 menestyksekästä yhteydenottoa, jes!). Lisäksi olen päättänyt perustaa kotonani säännöllisesti tapaavan naistenpiirin, jossa kokoonnumme keskustelemaan erilaisista aiheista. Nämä ovat tämänhetken vaikuttamistapoja – saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Rakastan ajatella, että joskus jopa pieni hymy tai pienen pieni ajatus tai teko saattaa muuttaa maailmaa. Välttämättä ei ole tärkeää se mitä tai miten paljon teemme, vaan mikä on meidän tekomme lopullinen vaikutus! Joskus myös suuret asiat lähtevät liikkeelle aivan ruohonjuuritasolta; hyvänä esimerkkinä ja inspiraationa tähän toimii esimerkiksi Netflixin dokumentti ”Knock Down the House”; muistutuksena, että joskus jopa tuulimyllyjä vastaan taisteleminen kannattaa!

Miten sinä laitat hyvän kiertämään omalla tavallasi maailmassa?
Mitä ajatuksia aihe herättää sinussa?

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s