Onko vanheneminen herätys elää rohkeammin?

Tartuin pitkästä aikaa kameraan pyrkimyksenäni ottaa kuvia itsestäni; itseni valokuvaaminen tai ylipäätään valokuvattavana oleminen on asia, jota olen tehnyt melko harvoin. En ole koskaan pitänyt kuvaamisen kohteena olemisesta, vaan se on tuntunut jokseenkin epäluonnolliselta ja kiusalliselta. Muutoinkin suhtautumiseni valokuvaamiseen on ollut hieman less is more -tyyppistä; ”I want to live my life, not record it” Jackie Kennedya siteeratakseni.

Joten ei ollut yllätys, että kuvaushetken tuloksena oli juurikin se mitä odotin – melkoinen määrä tavalla tai toisella epäonnistuneita tai vähintäänkin epämieluisia kuvia. Taas yksi asia lisää, jota minun pitää harjoitella! Katsellessani itseäni kuvista tein kuitenkin huomion, joka iski hetkellisen ikäkriisin vyöryn lailla päälleni; huomasin kuvista ensimmäistä kertaa vanhentuneeni. En tarkoita tällä, että pelkäisin vanhenemista – päin vastoin, odotan suurella mielenkiinnolla mitä tulevaisuus ja sen kanssa vääjäämättä käsikädessä kulkeva vanheneminen tuo tullessaan. Mutta kuvat saivat minut tajuamaan että aikaa on kulunut ja että se valuu kuin hiekka tiimalasissa koko ajan, herkeämättä ja jokaikinen hetki.

Ajan kulumisen tajuaminen toimi herätyskellon lailla muistutuksena (herätyksenä!) tehdä asioita haaveilemisen sijaan. Murehtia vähemmän ja uskaltaa enemmän; olla rohkeampi ja pelottomampi! Etsiä vastauksia, jotta niitä voi löytää. Puhua ja kuunnella. Tutkiskella sitä kuka olen ja mitä haluan tehdä tässä maailmassa.

Mitä ajatuksia vanheneminen herättää sinussa?

”Time
Not stopping for a moment
Sometimes flying
Sometimes crawling
Not stopping
But going forward

Leaving its mark
On everything
Slowly changing
Everything it touches

It cannot be bribed
It cannot be stopped

It doesn’t help to resist
The time
Let it change
And take you
Wherever it will”


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s