Mystisten sattumien sarja, jota on vaikea uskoa todeksi: real life story!

Joskus elämässä tapahtuu asioita, joita on vaikea käsittää järjellä. Oman elämäni esimerkki mystisestä tapahtumasarjasta kietoo yhteen kuoleman ja syntymän uskomattomalla tavalla.

Tarina alkaa synnytyssairaalan tutkimuspöydältä. Makaan selälläni ja hoitaja levittää kylmää geeliä vatsalleni ja asettaa ultralaitteen vatsaani vasten. Katson ruudulta vauvaani ja tunnen jännityksen kihelmöivän kehossani. ”Haluatteko tietää sukupuolen”, hän kysyy ystävällisesti pilke silmäkulmassaan. Nyökkäämme mieheni kanssa molemmat odottavasti. Hoitaja kääntelee ultralaitetta vatsallani, kunnes jonkin ajan kuluttua hän kysyy: ”Huomaatteko itse, kumpi on tulossa?” En saa kuvasta selvää vaikka yritän, mutta pian mieheni kysyy varovasti: ”Onko se tyttö?”. ”Kyllä”, hoitaja vahvistaa hymyillen ja katsomme puolisoni kanssa toisiamme liikuttuneina: Meille tulee tyttö. Kuluu muutama sekunti ja puolisoni puhelin alkaa soida. Katson häntä hieman irvistäen ja nyökkään päälläni huoneen ovessa olevaa puhelimen käytön kieltävää kuvaa kohti – kuka juuri nyt soittaa? Hän katsahtaa puhelinta ja laittaa puhelimen hieman kulmat kurtussa takaisin taskuunsa. Puhelin alkaa kuitenkin soida heti uudestaan ja hän poistuu puhelin kädessä huoneesta.

Muutaman minuutin kuluttua ovi aukeaa ja hän tulee takaisin. Näen heti, että asiat ovat huonosti, sillä hänen kasvonsa ovat tyhjät ja ilmeettömät. Katson hengitystä pidättäen ja sydän rinnassa poukkoillen hänen istahtavan viereeni ja lyhistyvän tuoliin. ”Äiti on kuollut”, hän sanoo ja tunnen samalla hetkellä järkytyksen lamauttavan koko kehoni.

Ajaessamme takaisin kotiin tuijotamme molemmat tietä ilmeettöminä. Automaattisesta tottumuksesta päälle laitetusta radiosta pauhaa hötkyilevää ja rauhatonta musiikkia, joka on kuin vastaisku järkytyksen aiheuttamalle tyhjyyden tunteelle. Yhtäkkiä musiikkityyli vaihtuu ja kuulen outoa rauhallista hoilotusta, joka muistuttaa intiaanin kaunista laulua. Tuijotan tietä ilmeettömänä omissa ajatuksissani. Yllättäen laulun sanat tunkeutuvat tajuntaani: ”believe in destiny”. Sen enempää ajattelematta, tokaisen puolisolleni ääneen: ”Tämä on viesti sun äidiltä. Believe in destiny.”

Myöhemmin kaivan laulun sanat esiin. Ne ovat kuin puolisoni äidin suusta; mutta isompi ihmetys on vielä edessä. Muutaman viikon päästä polttaessamme kynttilää puolisoni äidin muistoksi, sama laulu soi radiossa uudestaan. Ja minulle lävähtää yhtäkkiä ajatus mieleen: millainen video biisillä mahtaa olla? Etsin musiikkivideon esiin ja olen kirjaimellisesti tippua tuoliltani, kun ymmärrän mistä videossa on kyse. Video alkaa kuolemasta ja päättyy syntymään – aivan kuten se hetki sairaalassa, jona saimme tietää puolisoni äidin kuolemasta. Tieto tytön syntymästä ja anoppini kuolemasta kietoutuvat mystisen, niiden yhdessä jakaman hetken ja musiikkivideon vuoksi selittämättömällä tavalla toisiinsa.

Musiikkivideo on Enyan kauniimpaakin kauniimpi ”Return to innocence”, joka kertoo koskettavan tarinan kautta upeita elämänviisauksia (videolla on muuten yli 90 miljoonaa katselua!) Vaikka olen nähnyt videon jo kymmeniä kertoja, se saa silti aina vahvan liikutuksen tunteen aikaan!

Onko sinulle tapahtunut jotain järjellä selittämätöntä tai oletko kuullut tarinan, jota et voi uskoa todeksi?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s