Joskus elämä pakottaa pysähtymään – ja silloin on hyvä hetki kuunnella

Isoimmat oivallukseni ja herkistymiseni ovat aina tapahtuneet jonkinlaisten pakotettujen pysähtymisten vuoksi. Hevosen selästä tippuminen (lue tästä), anopin yllättävä kuolema, uupumukseni ja sen jälkeen fyysinen sairastuminen ovat kaikki pakottaneet pysähtymään ja sen kautta luoneet jotain uutta. Näiden lisäksi myös äidiksi tulo on ollut hyvin herkistävää ja pakottanut rauhoittumaan ja pysähtymään tavallisten asioiden äärelle. Myös jotkin tuikitavalliset, mutta jostain syystä erityisen matalavireiset päivät ovat usein sysänneet uusien asioiden äärelle. Olenkin huvittuneena ja hieman turhautuneena todennut, että onko tosiaan niin, että on aina käytävä aallon pohjalla saadakseen vauhtia taas takaisin aallon harjaa kohti!

Konkreettisia esimerkkejä tästä ovat kirjoittamisesta, (uudestaan) lukemisesta, runoista, joogasta, meditaatiosta, luovien asioiden kuten taiteilun ja tanssin kokeilusta, elämän yksinkertaistamisesta, naistenpiirin perustamisideasta, ruokavaliomuutoksesta ja nukkumisen tärkeydestä kiinni saaminen.

Olen aina ajatellut, että usein lopulta kohtalo ohjaa niiden asioiden äärelle, joiden luo on päästävä ja tästä syystä olen yrittänyt aktiivisesti pohtia ja pyrkiä omaa tarkoitusta kohti, jotta ei tarvitsisi oppia ”kantapään kautta” – mutta näköjään epäonnistuminen on silti tehokkain opettaja!

Ilman näitä pysäytyksiä, olisin jatkanut tyytyväisenä muiden asioiden parissa touhottamista. Olisin sivuuttanut omasta hyvinvoinnista huolehtimisen ja pakertanut asioiden parissa, jotka eivät olisi sytyttäneet kimmoketta mihinkään – elänyt tavallista ja turvallista arkea päivä toisensa jälkeen, etsimättä mitään sen suurempaa ja mielenkiintoisempaa. Epätyytyväisyys synnyttää uutta. Mieheni yhdeksi sloganiksi on vakiintunut ”kehitys loppuu tyytyväisyyteen” ja vastoin hänen alkuperäistä ajatustaan, olen sen oivaltanut pätevän muuhunkin kuin urheiluun!

Onko elämä antanut sinulle oivalluksia pysäytysten kautta?
Pystytkö luomaan uutta ilman elämän puuttumista peliin?

How to grow
Without challenges
Without obstacles
And worrries
Of any kind

If there weren’t any
How would you grow
How would you get closer to you
Are they like rain
Watering the soul

Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s