Astrologia itsetutkiskelun apuna: oma case esimerkkinä!

Kiinnostukseni astrologiaan sai alkujaan kipinänsä puhtaasta uteliaisuudesta. Lueskelin omia ja muiden läheisteni luonnehoroskooppeja ja suureksi yllätyksekseni tein huomion, että ne todella tuntuivat kertovan kustakin itselleni tutusta ihmisestä. Kuvaukset eivät olleet ylimalkaisia ”sopivat kaikille”-tyyppisiä sanaleikkejä, vaan ne kertoivat asioita, jotka eivät soveltuneet moniin ihmistyyppeihin – ja siitä uteliaisuus astrologiaa kohtaan ensi kerran heräsi. En kuitenkaan ole (vielä) saanut aikaiseksi tutustua syvemmin (tähänkään!) aihealueeseen, mutta se on ehdottoman kiehtova ja siksi ehdottomasti tulevaisuuden to do-listalla.

Käyn läpi muutamia mielenkiintoisia kohtia asto.com-sivustolta tilaamastani 14-sivuisesta kuvauksesta (sivustolta saa myös hyvin yksinkertaisen kuvauksen ilmaiseksi). Kyseiset kohdat kertovat mielestäni hyvin, miten astrologista syntymäkarttaa voi käyttää itsetutkiskelun ja -pohdiskelun apuna – ja se voi jopa auttaa tuntemaan itseään paremmin! On hyvä pitää mielessä, että horoskoopit kertovat tiettyjä ”pohjaolettamuksia”, mutta ne eivät ole koko totuus ja toimivat parhaiten karkeina suuntaviivoina oman elämän pohdiskelussa.

Oma horoskooppimerkkini on kaksonen, joka sopii minuun uskomattoman hyvin! Kuvauksessa kerrotaan kaksosten olevan yleisesti ottaen uteliaita, puheliaita, monipuolisia, mentaalisesti aktiivisia ja heidän ajatuksiensa voivan poukkoilla nopeasti aiheesta toiseen. Allekirjoitan tämän täysin – rakastan keskustelua ja välillä en meinaa itsekään pysyä nopeasti laukkaavien ajatusteni perässä. Joskus pohdiskelen asioita niin keskittyneesti, että autopilot-moodissa arjen askareita touhutessa tapahtuu kaikenlaisia unohduksia ja kömmähdyksiä; ruuanlaitto on tästä hyvä esimerkki!

Maailmankaikkeuden neljästä elementistä (tuli, maa, vesi, ilma) ilma ja vesi ovat minulle vahvoja ja ne painottavat kommunikoinnin soveltuvan minulle; siksi voisin sopia esimerkiksi opettajan tai neuvonantajan rooliin. Täysin minua; rakastan keskusteluja ja olen huomannut, että minulle näyttäisi olevan helppo puhua myös hankalistakin aiheista.

Maa on puolestaan heikko elementtini; tarvitsen vakautta ja esimerkiksi selkeää rytmiä elämään ja tästä syystä myös esimerkiksi jooga voi olla minulle erityisen hyödyllistä. Allekirjoitan tämän täysin; mieheni vahva elementti on maa ja hän onkin kuin tasapainottava ankkuri, jonka turvin on hyvä toteuttaa kaikenlaisia päähänpistoja. Selkeän rytmin tarve alkaa olla myös hyvinkin selkeä – kun tarpeeksi monta kertaa on todennut, että liiallinen rytmistä poikkeaminen ei vain toimi. Joogan rauhoittava ja hyödyllinen vaikutus on myös ehdottoman selkeä; se on parasta lääkettä keholle ja mielelle, kun tuntuu että arjessa vauhti alkaa olla liian kova!

Aurinkomerkki kaksonen kertoo..
– minun olevan kenties kiinnostunut psykologiasta (olen miettinyt, että tätä olisi kenties pitänyt opiskella kauppatieteiden sijaan, joten check!)
– olevani helposti levoton ja jatkuvaa muutosta kaipaava (todellakin check, sillä lista viime vuosien muutoksista on jo liian pitkä tässä yhteydessä mainittavaksi)
– minun kaipaavan mentaalista stimulaatiota (lempparikirjalista todistaa tämän oikeaksi, joten check!).

Nouseva rapu kertoo..
– että olen sensitiivinen emotionaaliselle ympäristölle ja herkkä huomaamaan muiden tunteita ja tarpeita (välillä olen miettinyt, että eivätkö ihmiset itse tajua, miten läpinäkyviä he usein ovat; check siis!)
– että, mielialat vaihtelevat ja muuttuvat koko ajan (joskus ärsyttävää, mutta niin minua, check siis!)
– että en unohda helposti ystävällisyyttä/epäystävällisyyttä minua kohtaan (check; muisti on kuin norsulla..)

Kuu kaloissa & 10th house kertovat..
– että ymmärrän muiden ihmisten tunteita jopa lähes telepaattisesti (kuten ylhäällä jo, check siis..!)
– inhoan passiivisuutta ja itsesääliä, mieluummin ”just do something!” (pakko myöntää, check..)
– minun kokevan usein, että en riitä sellaisenaan, vaan että minun olisi tehtävä aina enemmän (juurisyy burnoutiin, check siis..)

Merkurius ravussa & 12th house kertovat..
– että älykkyyden saavutukset (eivätkä muuten mitkään muutkaan) ilman sydäntä ja sielua eivät säväytä minua (check!)
– että psykologian lisäksi minulla voisi olla kiinnostusta koulutukseen, taiteeseen, runouteen, musiikkiin ja mytologiaan (10 vuotta sitten en olisi allekirjoittanut mitään näistä, mutta nyt todellakin check kaikkiin, erityisesti mytologiaan!)
– että intuitio ja ensimmäiset vaikutelmat ovat usein oikeita, lisäksi kykenevä ”lukemaan rivien välistä” (check & note to self: luota siis vielä enemmän itseesi!)

Voisin jatkaa tätä pidemmälle, mutta uskoisin, että teksti on jo tarjonnut tarjottavansa! Minulle vahvina asioina korostuvat selvästi esimerkiksi mentaalisuus, kommunikointi, tunteet ja muutoksenhakuisuus; jotka kaikki kuvaavat mielestäni minua todella hyvin.

Oletko ottanut selvää, mitä horoskooppi kertoo sinusta? Oletko käyttänyt sitä itseen tutustumisen apuna ja tunnistamaan vahvuuksia sekä haasteita? Onko se ollut avuksi elämässä?

Ps. Oma lempparikanavani youtubessa tähän aiheeseen on Stargirl the practical witch, jonka videoissa tuntuu todella olevan ripaus mystiikkaa mukana; ehkä hänen videonsa puhuttelevat sinuakin!


Postaus ei ole kaupallinen; en hyödy asian esittelemisestä, mielipiteistä tai linkeistä millään tavalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s