Mitä lukemasi kirjat kertovat sinusta? Omat lempparikirjani x 8

Sanonta, että kirjahyllyn sisältö kertoo ihmisestä paljon, pitää ehdottomasti paikkansa! Lapsena ja teininä luin lähes pelkästään hevosaiheisia kirjoja (eikä silloin mikään muu kiinnostanutkaan..). Aikuisempana luin tolkuttoman kasan Ilkka Remeksen kirjoja, vain koska poikaystäväni sattui lukemaan niitä (jälkikäteen ajateltuna tunnen olleeni tuolloin yhtä mielenkiintoinen kuin tyhjä paperi..).

Kirjahyllyni sisältö monipuolistui oikeastaan vasta perittyäni kasan kirjoja, jotka sysäsivät uteliaisuuden ja lukukipinän päälle. Kotoa löytyvä kirjavalikoima on muuttunut viimeisessä muutamassa vuodessa valtavasti. Kurkkaamalla nyt kirjahyllyyni, saa jo aika hyvän kuvan siitä, mitkä asiat ovat (tällä hetkellä) mielenkiinnon kohteenani.

Oma tämänhetkinen top 8 listani (satunnaisessa järjestyksessä):

1. Eric – taistelu elämän puolesta (Doris Lund). Luin kirjan ollessani itse samanikäinen, kuin tositapahtumiin perustuvan kirjan päähenkilö Eric, joka sairastuu leukemiaan. Itkin silmät päästäni kirjaa lukiessani. Muistan, että kävin sitä mielessäni läpi melko intensiivisesti kenties vuoden päivät. Kirjan kirjoittaja on päähenkilön Ericin äiti ja kenties siksi se on niin sydäntä riipaiseva.

2. How Not to Die (Michael Greger, suom. Kuinka elää kuolematta). Kirja muuttaa melko varmasti käsityksen terveellisestä ruokavaliosta! Vahva ääni vegaaniruokavaliolle perustuen kattavaan otantaan tieteellisiä tutkimuksia. Lue postaus kirjasta tästä.

3. Conversations with God (Neale Donald Walsch, suom. Keskusteluja jumalan kanssa). Ajattelua ja perinteistä jumalakäsitystä haastava ja potentiaalisesti elämää mullistava kirja. Lue postaus kirjasta tästä.

4. The Art of Happiness (Dalai Lama, Howard Cutler, suom. Onnellisuuden taito). Kirja antoi erilaista perspektiiviä moneen asiaan. Ehdoton suositus ihan jokaiselle, joka haluaa olla onnellisempi ja tyytyväisempi! Keskustelevalla ja rennolla tavalla kirjoitettu ja siksi oikein miellyttävä lukea. Aivan timantti!

5. Witch (Lisa Lister). Voimaannuttava kirja kaikille naisille, joille patriarkaalisen maailman romuttaminen, positiivinen feminismi tai mystiikka kuulostavat aiheina mielenkiintoisilta. Lue postaus kirjasta tästä.

6. The Boy, The Mole, The Fox and The Horse (Charlie Mackesy, suom. Poika, myyrä, kettu ja hevonen‎). Kauniisti kuvitettu kertomus pääsee jo lempparilistalle, vaikka olen vasta selannut sen huolimattomasti läpi. Upeaa herkkyyttä ja elämänviisauksia. Onnistuu liikuttamaan ja koskettamaan sisintä. Hyvä lahjakirja!

7. Meditaatio ja karma (Paul Brunton). Suuria ajatuksia, joita pitää pohdiskella kohta kohdalta, pieni pätkä kerrallaan.

8. Läsnäolon voima (Eckhart Tolle). Kirjasta lähti mukaan kenties vain yksi suuri ajatus, mutta sen tärkeyden vuoksi se riittää jo listalle pääsyyn.

Lisäksi uskallan jo veikata, että Sofian maailma (Jostein Gaarder) ja Joe Dispenzan Yliluonnolliseksi tai Luo itsesi uudelleen pääsevät myös listalle. Hyviä kirjoja on toki paljon muitakin, mutta nämä ovat kirjoja, jotka ovat onnistuneet säväyttämään JA joita haluan suositella muillekin.

Mitkä kirjat ovat sinun lemppareitasi? Mitkä kirjat ovat jättäneet jäljen sinuun ja avartaneet maailmaasi? Mitä kirjoja suosittelisit muille?

6 Comments

  1. Kiitos kommentista ja ihana kuulla! Lukeminen on kyllä aivan upea tapa vaihtaa näkökulmaa ja nähdä maailmaa toisten linssien läpi. Maailma on täynnä mielenkiintoisia kirjoja! Mullakin on jonossa monta kirjaa odottamassa oikeaa lukuhetkeä. Kenties aloitan seuraavaksi tuon Sofian maailman, se tuntuu nyt kutsuvalta. Jos tulee joku hyvä suositeltavaksi sopiva kirja mieleen, laita vinkkiä tulemaan!

   Tykkää

 1. Kiitos näistä kirjavinkeistä! Menin heti tarkistamaan mitä näistä löytyisi omasta kirjastosta ja loput laitan varaukseen. Ihana kun kirjoitat tätä blogia! ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos paljon kauniista kommentistasi! Nyt onkin tullut blogitaukoa, kun olen keskittynyt muihin asioihin, mutta enköhän tännekin palaile kirjoittelemaan taas jossakin sopivassa kohdassa 🙂 Ihanaa syksyä sinulle!

   Tykkää

 2. Tommy Helsten – Tähän olen tullut, on hyvä kirja joka on ehdottomasti muuttanut ajatuksia elämästä ja helpottanut ymmärtämään ympärillä olevia ihmisiä.
  Suosittelen lämpimästi lukemaan tuon kirjan!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s