12 tapaa herkistää itseäsi ja kenties samalla avata yhteyttäsi näkymättömään

Jos haluat herkistää itseäsi saadaksesi paremmin kiinni elämän ihmeellisyyksistä, seuraavista huomioistani voi olla apua. Itse en ole mestari tässäkään asiassa ja siksi lista on myös minua itseäni varten, muistuttamaan herkkyyden voimasta. Eikä se ole (tietenkään) totuus, vain kasa arvauksia. Esimerkiksi Katri Helena on puhunut yrittävänsä pitää mielensä ”puhtaana”, jotta kommunikaatio näkymättömän kanssa toimisi (viittaus otettu tästä apu.fi:n artikkelista).

Tässä oma listani tavoista, joilla voit kenties herkistyä huomaamaan paremmin ”universumin merkkejä” ympärilläsi (Lue tästä postaukseni mitä merkit voivat esimerkiksi olla):

 1. Tee väljyyttä elämään. Kiireessä asioita ei yksinkertaisesti ehdi huomata, laittaa mieleen ja pohdiskella. Less is more, tässäkin asiassa. Ennen ihmisillä oli enemmän väljyyttä elämässä, kun aivoja ei voinut kahlita tv:n tai puhelimen ääreen. Kenties siksi monet mielenkiintoiset tarinat tulevatkin isoäitiemme ja -isiemme kautta.
 2. Ime tietoa itseesi, jotta voit inspiroitua tietämällä, mikä on mahdollista (esimerkiksi Joe Dispenza tarjoaa tähän mielenkiintoista näkökulmaa)
 3. Opettele luottamaan omaan voimaasi, esimerkiksi oraakkelikorttien avulla
 4. Anna asioiden liikuttaa sinua äläkä blokkaa tunteitasi, anna itsesi iloita, liikuttua, nauraa, olla empaattinen, itkeä.. (esimerkiksi meditaatio voi avata kyynelkanavat melko tehokkaasti..) Herkkyydessä piilee voima, kun puhutaan kommunikoinnista näkymättömän kanssa! Ja ei, herkkyyden ei tarvitse eikä kannata antaa tarkoittaa sitä, että muut voivat kävellä yli. Voit olla samaan aikaan sekä herkkä että voimakas!
 5. Herkisty havainnoimaan maailmaa ja näkemään sitä kautta toistuvia asioita tai yhteyksiä niiden välillä (synkronia). Sattumien ja outojen asioiden pitäisi ”soittaa kelloja”!
 6. Anna elämäntilanteiden avata silmiä. Synnytys, sairaus ja kuolema tuntuvat usein vievän ihmisiä herkkyyden äärelle.
 7. Ryhdy oman elämäsi salapoliisiksi. Katso menneisyyteen ja näe yhteyksiä eri asioiden välillä. Oliko joku asia lopulta vain keino päästä toisen asian äärelle? Oliko jokin epäonnistuminen opetus, jota tarvitsit myöhemmin elämässäsi? Oliko jokin pettymys jälkikäteen katsottuna hyvä asia? Teologi ja filosofi Søren Kierkegaard lausahduksen tavoin; ”Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards”
 8. Puhdas ravinto ja puhdas mieli. Yksi helppo tapa, joilla voit ilmeisesti herkistää itseäsi on ”clean eating” eli mahdollisimman puhtaan ruoan syöminen. Myös ajatusten pitäminen positiivisissa asioissa voi olla avuksi; älä annan negatiivisten ja ikävien asioiden saastuttaa mieltäsi. Ei siis myrkkyjä ruuan kautta kehoon eikä ajatusten kautta aivoihin! 
 9. Hengitys ja liike. Tietoinen hengittäminen ja verenkierron lisäämisen kautta aivotoimintaa tehostava liike voivat myös olla avuksi. Kuten Lisa Lister toteaa kirjassaan ”Witch”: ”Breath is the very best of medicine. Your breath can loosen up muscle tension, release anxiety, and allow you to create space in your body and mind
 10. Luovuus voi myös kenties olla keino päästä herkkien asioiden äärelle. Tanssi, piirrä, maalaa, laula. Ota oma vartalosi luovuuden toteuttamisen välineeksi. Pohdimme erään taitelijan kanssa kerran, onko ihmisiä taiteellaan liikuttamaan onnistuvien taiteilijoiden luovuuden lähteenä juurikin yhteys jonnekin näkymättömään. Esimerkiksi Charlie Mackesyn taide kirjassa ”Poika, myyrä, kettu, ja hevonen” saa minut joka kerta liikutuksen äärelle! Joten kokeile, jos luovuus onnistuu raottamaan sinulle uusia ulottuvuuksia! Albert Einsteinin lausahdus sopii tähän yhteyteen: ”Imagination is more important than knowledge. Imagination is the language of the soul”.
 11. Pohdiskele ja kysy kysymyksiä; kuten Sokrates aikoinaan totesi ”Wisdom begins in wonder”. Ryhdy siis lapsen kaltaiseksi ihmettelijäksi!
 12. Huomaa asiat ja kiinnitä huomiota niihin, ihmettele, sano ääneen, puhu, kirjoita. Jos jotain erikoista tapahtuu, älä paina asioita pois mielestäsi rationaalisella ajattelulla vaan salli itsesi jäädä pohtimaan ja ihmettelemään. Huomioista puhuminen tai kirjoittaminen antaa niille lisää painoarvoa.

  Aiheeseen liittyvät esimerkiksi postaukset:
  Noita on jokainen nainen omassa voimassaan: kirjaesittelyssä ”Witch”
  7 tapaa joilla universumi puhuu sinulle
  Mitä lukemasi kirjat kertovat sinusta? Omat lempparikirjani x 8
  Kuinka kortit voivat luoda luottoa universumiin

  Olisiko sinulla jotain vinkkejä tai ajatuksia aiheeseen?
Pihalta löytynyt kukka, joka on valmis lentämään. ”Osaavatko kukat lentää?” ”Jotkut osaavat”, taitaisi olla oikea vastaus. Tämän päivän pieni/suuri oivallus.

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s