Vaikuta musiikin avulla mieleesi

Itse ymmärsin äänien merkityksen vasta sairastuttuani uupumukseen muuta vuosi sitten. Sitä ennen kuuntelin vain radiosta kuuluvaa hittimusiikkia, mutta uupumuksen pyörteissä tajusin, että en enää kestänyt kuunnella nopeatempoista ja hötkyilevää musiikkia. Tuntui kuin verenpaineeni olisi kohonnut ja sydämeni alkanut hakata bassojumputuksen tahdissa. Koska musiikin ja ahdistumisen/hermostuneisuuden yhteys oli niin selkeä, päätin kokeilla rauhallisemman musiikin kuuntelua; rentoa jazzia ja chilliä musiikkia. Se oli sopivan kevyttä ja tuntui jopa rentouttavan ja kääntävän mielialaa kevyempään suuntaan! Vaikka kuuntelen yhä myös mainstream-musiikkia, ”musiikkikirjasto” sisältää nykyään niiden lisäksi myös kaikkea muutakin. Jokaiseen mielentilaan ja tarpeeseen jotakin!

Jotkut uskovat tietyn tyyppisen musiikin (googleta esimerkiksi Solfeggio Frequencies) parantavan mentaalisisten stressioireiden lisäksi myös fyysisiä oireita. Esimerkiksi tässä Healthline-sivuston artikkelissa musiikin kerrotaan mm. voivan vähentää stressiä, laskea ahdistuneisuutta ja masennusta, lisätä immuunipuolustusta, parantaa muistia ja alentaa verenpainetta.

Musiikki, kuten kaikki ääni, koostuu ääniaaltojen värähtelystä. Ääniaaltojen värähtelyjen lukumäärä sekunnissa kertoo puolestaan äänen taajuuden (Hertsin, Hz). Mitä enemmän värähdyksiä, sitä korkeampi (taajuuksinen) ääni. Lue lisää aiheesta esim. Wikipediasta tästä. Alla oleva video havainnollistaa upeasti, mistä aiheessa (ja musiikin/värähtelyn voimassa!) on kyse. Videolla on lähes 32 miljoonaa katselua ja se on todella taianomainen havainnollistus aiheeseen!

Kokeile esimerkiksi, minkälaisia tunteita seuraavat videot saavat sinussa aikaan?

Aiheen päättää hyvin lausahdus: ”If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration” (Nikola Tesla).

Minkälaista musiikkia sinä kuuntelet? Minkälaisia tunteita se herättää sinussa? Mitä haluat musiikilta?

Photo by Vishnu R Nair on Pexels.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s