Be the energy you want to attract – inspiraatiota muutokseen ja unelmoimiseen

Unelmien tai muutoksen onnistumiseksi on toki ensin tiedettävä, mitä haluaa. Se on selvä ensimmäinen Step nro 1. Ja kenties joskus jopa niistä se vaikein! Joillekin se voi olla selvää jo melko nuorena, toiset etsivät sitä pidempään, jotkut eivät edes vaivaudu etsimään. Unelmat todennäköisesti myös muuttuvat ajan kuluessa, esimerkiksi aiempien unelmien toteutuessa tai vanha unelma saattaakin yhtäkkiä väistyä uuden vision tieltä. Jos tämänhetkistä omaa unelmaa ei tiedä, uteliaisuus ja asioiden kokeileminen voi johdattaa unelmien löytämisen äärelle.

Itse olen päässyt jo vähän kiinni siihen, mitä haluan. Moni unelmistani on jo toteutunut; osa ei ollutkaan sitä mitä kuvittelin tai tavat niiden luokse pääsemiseksi olivat erilaisia, kuin kuvittelin. Varo siis mitä toivot, sillä se ei ole välttämättä mitä kuvittelit tai toive voi myös toteutua tavalla, josta et pidä..! Jos haluat jättää oman jälkesi maailmaan, kysy itseltäsi: mitä haluaisit muuttaa tässä maailmassa? Se voi olla pieniä tai suuria asioita. Jos olet kuten minä, haluaisit muuttaa liikaa yhden ihmisen harteille laitettavaksi. Sitten on vain tunnusteltava, mikä tuntuu omimmalta. Kokeileminen ja epäonnistuminen auttaa myös eteenpäin. Okei, ehkä tämä ei ollutkaan juttuni. Next one!

Toki unelmien löytymisen jälkeen alkaa uusi, kenties (mutta ei välttämättä!) vaikea osuus – mitä nyt? Miten saan unelmat toteutettua? Mitä se vaatii ja mikä voi estää minua? Mikä on ”the grand plan” joka vie minut paikasta A paikkaan B?

Oikeastaan koko postauksen syvin tarkoitus oli päästä esittelemään kaksi videota, joiden rinnalla oma pohdintani kalpenee äkkiä. Palaan itse videoiden äärelle aina aika ajoin – ne ovat niin inspiroivia. Ensimmäisellä videolla esimerkiksi Jim Carrey kertoo, kuinka hän laittoi uransa alkuvaiheessa visiokseen saada itselleen 10 miljoonan näyttelysopimus ja aikarajaksi sen toteutumiseen hän asetti muutaman vuoden – ja uskomatonta kyllä, hän onnistui. Yes, luit oikein! Ensimmäisen videon pääosassa oleva ääni on muuten yhden lempparikirjani ”Conversations with God” kirjoittajalta ja otteet ko. äänikirjasta (Lue esittely lempparikirjoistani tästä). Videoilla on otteita Jim Carreyn lisäksi mm. Oprah Winfreyn ja Will Smithin puheista. Molemmat videot on myös tekstitetty englanniksi. Enjoy!

Mitä ajatuksia sinulla on unelmoinnista tai mitä ajatuksia videot herättivät sinussa?
Onko sinulla jokin inspiroiva video mielessäsi, jota voisit suositella muille?

3 Comments

 1. Hyvin samanlaisia ajatuksia. Olen jotenkin sen äärellä, mitä todella elämässäni haluan. Tämän ajatteleminen ja siinä edistyminen luo elämääni sisäistä rauhaa.

  Tosin minulla on vähän ristiriitainen olo unelmista. Toisaalta ne tuovat ihanaa kutkuttavaa tunnetta jokaiseen päivään, mutta toisaalta mietin hetkeä, kun unelman saavuttaa. Olen saavuttanut monia unelmiani. Monesti koen haaveilun olevan voimaannuttavampaa kuin itse unelman saavuttaminen ja varsinkin sen jälkimainingit. Mutta ehkä kyse onkin ollut siitä, että kyseiset unelmat ovat olleet sinällään yksittäisiä päämääriä. Tietynlaisen elämän unelmoiminen toki ei sinällään ole päämäärä, vaan jatkuvaa matkaa. Pelkään kuitenkin hetkeä, että saisin oikeasti täysin sellaisen elämän kuin haluaisin. Jäisinkö tyhjän päälle? Kuinka loputtomasti voi keksiä unelmia? Vai tuleeko lopulta vastaan harmaus?

  Vähän niinkuin Jim Carrey on joskus sanonut ”I think everybody should get rich and famous and do everything they ever dreamed of so they can see that it’s not the answer.”

  Toki ehkä unelmat ja onnellisuus on syytä irrottaa toisistaan. Unelmat voivat ja yleensä tuovatkin onnea. Mutta myös muun on oltava kunnossa. Mikä tuo vastaus kaikkeen on, on kai jokaisen itse löydettävä ja päätettävä.

  Hyviä videoita, todella inspiroivia! 🙂 Haluaisin myös, että kaikki ymmärtäisivät (toki välillä itsekin), että oikeasti mikään ei ole mahdotonta – paitsi jos päätämme niin.

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihanaa ja haastavaa pohdintaa! Olet kyllä niin oikeassa, eihän unelmia tarvita onnelliseen elämään. Nehän ovat vasta siellä tulevaisuudessa, eivätkä tässä hetkessä, kuten onnellisuus. Tässä hetkessä on toki haaveilu ja kuten sanoit, joskus se on jopa makoisampaa kuin unelmien toteutuminen!

  Itselläni on kahden tyyppisiä unelmia: konkreettisia; mitä haluan tässä elämässä vielä tehdä, mitä saavuttaa, missä asua, millaisen jäljen jättää maailmaan jne. ja sitten on abstraktimpia unelmia. Konkreettisten unelmien takana on ehkä jopa suurimpana halu nähdä, että pystyn toteuttamaan ne! Abstraktit unelmat liittyvät siihen, millainen ihminen haluan olla, millaisen (henkisen) kasvun kaaren haluan saada aikaan. Nuorempana suurin osa unelmista olikin juuri noita konkreettisia unelmia. Nyt nekin kietoutuvat jollain tavalla henkisyyden edistämiseen. Nyt unelmat alkavat yhä enemmän painottua abstrakteimmiksi ja henkisyys on se, mistä itse ammennan elämääni eniten. Siihen liittyvä salaisuuksien arkku on niin syvä, että niiden aiheiden parissa ei tiedonjano täyty koskaan!

  Tuo harmaus pisti itseänikin mietityttämään. Ymmärrän näkökannan kyllä hyvin. Oikeastaan ainoa järkevä asia minkä keksin sanoa tuohon on, että elämään on hyvä koittaa suhtautua kuten kokemukseen. Ei ole pakko edes unelmoida, voi vaan antaa elämän kokemuksen ikään kuin vyöryä yli. Jos harmaus tuntuu häämöttävän jossain kohtaa edessä, aina voi uppoutua joidenkin ihmeellisten asioiden pariin. Harmaus on omassa elämässänikin pilkottanut aina välillä edessä kun on tuntunut, että mitä seuraavaksi ja miksi. Toisaalta nyt olen huomannut, että ne harmaat pilvet edessä on aina sysänneet uusien asioiden pariin ja samalla sen harmauden pois. Luulenpa, että moni käyttää erilaisia addiktioita tässä kohtaa tekosyynä olla näkemättä sitä harmautta ja siten kohtaamatta suuria kysymyksiä.

  Henkisyys on ollut mulle ”pelastus” sikäli, että ilman sitä moni asia tuntuisi aika merkityksettömältä ja maailmantuska alkaisi helposti ahdistaa liikaa. Nyt voi koittaa tehdä parhaansa mutta myös vähän relata ja kuvainnollisesti ottaa popparit käteen ja katsoa miltä tämä elokuva nimeltä ”minä ja maailma” oikein näyttääkään!

  Miltä sun korvaan mun pohdinta kuulostaa? Menikö jo ohi aiheesta 😉

  Ihana tuo Jim Carreyn lainaus ja varmasti niin totta! Ehdottoman inspiroiva persoona. Mulla on hänestä juuri yksi youtube-video katsontalistalla.

  Tykkää

  1. En olekaan ajatellut asiaa jotenkin konkreettisella ja abstraktilla tasolla. Mutta jaottelu kuulostaa aivan järkevältä!

   Ihanaa ja syvällistä pohdintaa. Huomaa, että olet todella henkimaailman ihmisiä – ja hyvin edistyksellinen sellainen 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s