Arvoituksia, arvoituksia ja outoja sattumia

Halusin esitellä kolme videota; dokumentin, elokuvan ja puheen; mutta tyylilleni ominaisesti asiat lähtevät yleensä rönsyämään, kuten tämäkin postaus.

Ja koska rakastan arvoituksia ja pohdiskelua, esittelen videot kysymyksen kera – mikä näitä kaikkia videovinkkejäni mahtaa yhdistää? (Vastaus selvinnee viimeistään katsottuasi kaikki kolme)

Ensimmäinen on Joe Bidenin sunnuntaina pitämä voitonpuhe:

Ps. Videon lopussa soi edellisestä postauksestani tuttu biisi ”Higher love” (!) ks. postaus tästä.

Toinen katseluvinkkini on Mahatma Gandhista tehty elokuva (Wikipedian esittely elokuvasta luettavissa tästä – katsottavissa esimerkiksi Netflixistä). Elokuva voitti aikanaan yhteensä 8 Oscaria ja maksoi 22 miljoonaa dollaria! Erittäin mielenkiintoinen ja historiaa avaava elokuva, joka ei varmasti jätä haastamatta omia ajatuksia.

Kolmas vinkkini on Netflixin dokumentti ”Valvontakapitalismin vaarat”. Erittäin mielenkiintoinen ja ehdoton katselusuositus aivan jokaiselle, joka käyttää internettiä tavalla tai toisella!

Ja sitten on sen rönsyilyn – ja aika erikoisten sattumien yhteenkoontia!


Oikeastaan mielenkiintoiset tapahtumasarjat alkoivat aamusta, katsellessani vanhoja valokuvia kovalevyltä. Katselin kuvia satunnaisesti ja moni valokuva sattui mielenkiintoisesti olemaan edesmenneestä anopistani (jos olet lukenut blogiani, tiedät että hän on liittynyt tavalla toi toisella useisiin mielenkiintoisiin tapahtumasarjoihin). Halloween oli juuri ja tuon ajan kerrotaan olevan erityisen hyvä henkien kanssa kommunikoimiseen, ”verhon” ollessa kaikista ohuimmillaan. Marraskuu on myös vahvan manifestoinnin aikaa, sillä se on 11. kuukausi – numero yksi edustaa vahvaa manifestointia.

Eilen illalla Ganghin elokuvan katsottuamme puhuimme mieheni kanssa Gandhista, hieman myös Dalai Lamasta ja ”peace, love and harmony” ajatuksesta. Dalai Lama on yksi ”idoleistani” – hän huokuu upeaa rauhaa ja viisautta. Hauska seikka muuten on, että minun ja hänen elämännumeronsa ovat sama 22/4. Kenties siinä on syy, miksi hänen ajatuksensa tuntuvat resonoivan vahvasti (hänen kirjansa, Onnellisuuden taito, on muuten yksi ehdoton lempparini).

Elokuvan jälkeen hampaat pestyäni mietin projektejani ja pyysin mielessäni jotain merkkiä, että teen oikeita asioita. Samalla katsahdin puhelimeni kelloa; se oli 23:13. Sehän se merkki on – numero! Käännyin tutun sivuston puoleen (Joanne Sacred Scribes) ja etsin enkelinumeron 2313 merkityksen. Voit lukea koko selityksen tästä. Tässä lyhyt lainaus ja kohta, joka sai minut spontaanisti lausahtamaan jotain kirjoituskelvotonta:

”keep a positive attitude about yourself, others and the world in order to manifest peace, love and harmony. ”

Tämän jälkeen ryntäsin oraakkelikorteille, josko nekin ”puhuisivat”. En kuitenkaan saanut niistä mitään erityistä irti ja samalla huomasin tutun kirjan lipaston päällä; Dalai Laman Art of Happiness. Otin kirjan käteeni ja selasin sivuja, kunnes sormeni pysäyttivät yhden sivun. Sivun teksti ei puhutellut – mutta sitten ajatus välähti mieleen – ne numerot. Sivu oli numero 212. Itselleni numero 112 on erityinen; samoin kuin kakkoset (Lue tästä miksi)! Itselleni se toimi vahvistuksena, että jotain outoa on ilmassa. Enkelinumero 212:n viesti on luettavissa tästä kokonaisuudessaan, tässä kuitenkin pätkä jonka viestin nappasin vahvimpana:

Listen to your intuition and have faith in yourself and your ideas and beliefs.”

Tarina jatkuu. Tänään autoa ajellessani kiinnitin huomiota kojetauluun – kello oli 11.01 ja lämpötila 11 astetta. Mietin että jes, ehkä tämä on merkki että suunta on oikea ja että asiat sujuvat kuten pitääkin. Vaihtelin tapani mukaan radiokanavia, kunnes ollessani lähes määränpäässäni, vaihdoin taas kanavaa ja ensimmäiset kuulemani sanat, ”leap of faith” kiinnittivät huomioni. Parkkeerasin auton ja jatkoin biisin kuuntelua. Kseessä oli Ray Daltonin ”In my Bones”. Youtubessa 11 miljoonaa katselua ja 121 tuhatta tykkäystä – eilisen kirjan sivunumeron luku oli 212 (itsellä meni jo luvut keskenään sekaisin!). Leap of Faith on ”sattumoisin” myös osa erästä menossa olevaa projektia, ”nytkäyttämässä” sitä alulle. Tuohon samaiseen Leap of Faith -asiaan liittyy vahvasti myös sana intuitio. Anteeksi salaperäisyys, mutta en halua tässä kohtaa paljastaa enempää! Tulen varmaankin kyllä kertomaan, jos projekti saadaan joskus maaliin, saa nähdä.

Tarinan opetus on kaiketi se, että maailma on outoja sattumia täynnä. Murusia, jotka näyttävät tietä, kun pidät silmäsi auki merkeille.

Mitä ajatuksia sinulla on aiheesta?

Aiheeseen liittyvät postaukset:
7 tapaa joilla universumi puhuu sinulle
Mistä tunnistat sä hengenheimolaisen?
Miten ja miksi kiinnostuin numerologiasta?
Mitä lukemasi kirjat kertovat sinusta?

Loppuun kyseinen biisi:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s